Hjelp & support: +46-31 33 34 433

Markedets beste vitamin- og mineraltilskudd levert hjem til deg uten kostnader med fortolling!

Vitaminer og mineraler tilpasset til deg som er slankeoperert

Hvorfor behøver man å ta tilskudd av vitaminer etter en slankeoperasjon? Sett bort i fra at man spiser mindre mat og maten forlater magesekker fortere enn før, så finnes det også andre faktorer som spiller inn.

Varför behöver man ta tillskott av vitaminer efter magsäcksoperationen? Förutom att man äter mindre mat och att maten lämnar magsäcken snabbare än innan så finns det några andra faktorer som spelar in.

 

Behøver jeg å ta vitaminer etter min vektoperasjon?

Mange slurver med vitaminer og mineraler etter sin slankeoperasjon og sier at blodprøvene er bra og at de har det bedre enn noensinne – og da behøver man vel ikke vitaminene? Det man ikke får med seg er at kroppen har et bra lager og i enkelte tilfeller tar det flere år før man går tom. Kroppen har også effektive mekanismer for å kompensere for mangler. Når vitamin- og mineralmanglene er et faktum er noen av de irreversible. Et eksempel på dette er B12-mangel som kan gi hukommelsestap og nerveproblemer eller kalsiummangel som kan gi beinskjørhet.

Vitaminer etter gastric sleeve

Når man gjennomgår en gastric sleeve tas ytterkanten av magesekken bort (rundt 85%), det innebærer at plassen til maten er veldig liten. Sultfølelsen minsker kraftig etter operasjonen ettersom mye av sulthormonene sitter i magesekken. Grunnen til at man behøver å ta vitaminer og mineraler  etter en gastric sleeve er at man spiser betydlig mindre mengde mat og fordi den lille magesekken har en begrenset mengde saltsyre som man trenger for å aktivere vitaminer og mineraler.  Etter en gastric sleeve behøver du ut i fra dagens forskning å ta tilskudd av vitaminer og mineraler resten av livet. Om du tar Baricol® Complete behøver du enten å ta 2  pulverposer,2 brusetabletter  ,3 tyggetabletter eller 5 svelgetabletter hver dag. Disse inneholder alle vitaminer og mineraler som anbefales av de nordiske retningslinjene.  Rådfør deg gjerne med din lege.

Vitaminer etter en gastric bypass

Ved en gastric kobler man bort magesekken helt, det blir bare en liten lomme (pouch) på 15-20ml igjen som tar seg av maten. Tarmen kobles til den lille lommen som innebærer at selve magesekken omgås eller da “bypasses”. Med mindre plass til maten og fremfor alt endrede signaler som mage-tarmkanalen sender til hjernen som styrer energibalansen gjør at sultfølelsen blir mindre. Etter en gastric bypass finnes det er veldig liten mengde saltsyre, som man behøver for aktivering av fler mineraler. Opptaket blir også påvirket av at en del av tarmen er koblet forbi. Mye forskning støtter at det er behov for å ta tilskudd av vitaminer og mineraler etter en gastric bypass. Med Baricol® Complete behøver du som gastric bypass operert ta å ta 2  pulverposer, 2 brusetabletter  ,3 tyggetabletter eller 5 svelgetabletter daglig i følge de nordiske retningslinjene.

Her får du et lynkurs der vi tar opp noen av de viktigste vitaminerne:

B12 etter gastric sleeve og gastric bypass

B12 (kobalamin) behøver magesyre og proteinet indre faktor (IF) som finnes i magesekken for å kunne tas opp. Etter en overvektsoperasjon har man mindre magesyre og dårligere tilgang på proteinet IF, derfor påvirkes opptaket. Men får også i seg mindre B12 fra maten. Gjennom å ta store mengder B12 fra kosttilskudd tas vitaminen til delt opp på den vanlige måten, men også ved passiv diffusjon i tarmen.
Vi bruker  cyanokobalamin i Baricol Complete (et komplet vitamin B12 som tilfører både methylkobalamin og adenosylkobalamin) ettersom det er formen av vitamin B12 som anbefales i de nordiske ritningslinjene.
I mat finner du B12 i meieriprodukter, kjøtt, fisk, egg og i små mengder i gjærede/fermenterte eller produkter med melkesyre. Du bør minst få i deg 350 – 1000 μg B12 daglig etter din vektoperasjon. Kroppens lager av B12 holder ofte i noen år, derfor kan ta ta en god stund etter overvektsoperasjonen før man utvikler en B12mangel. Her kan du lese mer om B12!

Vitamin D etter gastric sleeve och gastric bypass

VITAMIN D tas opp i den delen av tarmen som man kobler forbi i en gastric bypass. Det er ekstra vanskelig for oss i som bor her i nord å få i oss nok fordi vi får lite hjelp av solens stråler. Kilder  til Vitamin D i maten er fet fisk og berikede meieriprodukter. Vitamin D spiller en viktig rolle i beinhelsen  for å ta opp kalsium og fosfat fra maten. D-vitamin er ikke bare en viktig ressurs i oppbygging av bein, men den forhindrer også at kroppen bryter ned beina for å opprettholde normale kalsium- og fosfatnivåer i blodet. Når man kommer til middelaldern begynner kroppen å bryte ned mer bein enn kroppen kan bygge opp og da er det spesielt viktig å få i seg nok D.vitamin for å beholde et streker skjelett. I følge de nordiske retningslinjene behøver du som overvektsoperert å få i deg minst 800 IE daglig (20 mikrogram) i kombinasjon med kalsium i citratform. Baricol Complete inneholder 45 mikrogram D-vitamin og kalsium i citratform og tilsvarer de nordiske anbefalingene og mer til.

Folsyre etter gastric sleeve og gastric bypass

FOLSYRE og folat er ulike former av samme B-vitamin (B9) og behøves for produksjonen av protein. Vitaminen kalles for folat i mat og for folsyre i den formen som finnes i kosttilskudd. Kilder til folat i mat er spinat, brokkoli, salat, linser, lever og egg. Mangel på folsyre kan gi symptomer som blodmangel/anemi med trøtthet, svimmelhet, hodepine. Ved alvorlig mangel anemi kan man få tungpust og av og til hjertekramper (angina). Du bør være sikker på at du får i deg 400 μg folsyre daglig etter din overvektsoperasjon som Baricol Complete inneholder.

 

Tiamin etter gastric sleeve og gastric bypass

TIAMIN eller vitamin B1 trenger man i omsettningen av karbohydrater og er også involvert i nerve- og muskelfunksjonen. Tiamin finnes blant annet i svinekjøtt, brød og erter. Om man får tiaminmangel etter sin gastric bypass eller gastric sleeve operasjon oppstår det som oftest de første ukene etter operasjonen. Flere årsaker spiller inn her det kan være en rask vektnedgang, oppkast over lengre tid eller at man ikke tar vitaminer  for å nevne noen eksempler. I følge de nordiske retningslinjene før man ta 0,9 mg daglig som kvinne og 1,2 mg daglig om man er mann. Baricol Complete inneholder 2 mg. Det er viktig å følge opp blodverdiene ved å ta blodprøver minst en gang i året etter operasjonen. Om du er usikker opp hvordan oppfølgingen din ser ut, kontakt klinikken der du ble operert for mer informasjon.

Bestill din favoritt!